Werkwijze

Ieder mens is uniek en vanuit deze visie wordt de werkwijze bepaald. Daarnaast geloof ik sterk in een integrale aanpak, waarbij wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Ik zoek altijd de balans tussen het emotionele, geestelijke en lichamelijke aspect. Ik kijk goed naar het individu en kies de behandelmethode die het beste past. We starten daarom altijd met een intake.

Vanuit de vijf elementenleer, behorend tot de Traditionele Chinese Geneeskunde, wordt er met behulp van de biosensor gekeken naar welke behandelmethoden er ingezet kunnen worden om het lichaam in beweging te zetten en het zelf herstellend vermogen te activeren. Afhankelijk van wat er nodig is, wordt voor bepaalde interventies c.q. methoden gekozen.

Binnen KrachtVol in Praktijk wordt onder andere gebruik gemaakt van de volgende methoden:

NEI is een unieke methode ontwikkeld vanuit allerlei verschillende geneeswijzen en methodieken door de arts Roy Martina. Het is een methode die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Zo ben je in staat de relatie te zien tussen hoe je jezelf voelt en je gedrag.

Zolang je bewuste en onbewuste niet in met elkaar in balans zijn, kost dat energie. Met NEI ga je op zoek naar datgene wat je belemmert om te doen wat je werkelijk wilt. Zodra je jezelf bewust bent van wat je tegenhoudt, heb je de mogelijkheid eraan te werken en te ontdekken wie je werkelijk bent en wilt zijn.

Bijna altijd hangen ook lichamelijke klachten samen met niet-verwerkte emoties. Emoties zijn die diepste, ultieme oorzaak van het niet goed functioneren van de energiestroom. Hierdoor ontstaat een keten van verschijnselen van binnen naar buiten.

Zelf de regie in handen: KrachtVol in Opleidingen biedt ook opleidingen aan waar NEI een onderdeel van uitmaakt. Neem gerust een kijkje op de website www.krachtvolinopleidingen.nl

Basic Emotional Structuring Test (coping)

Basic Emotional Structuring Test (BEST) is ontwikkeld door psychiater en acupuncturist Dr. Hallym Calehr. Hij bracht in deze test, bestaande uit 10 felgekleurde koppen waarbij elke kop staat voor een emotie, de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde en homeopathie. Via de poppen krijg je inzicht in.

BEST geeft je inzicht in:

  • Jouw persoonlijke stijl, kwaliteiten en potentie
  • Hoe je omgaat met de buitenwereld, welk maskergedrag laat jij zien
  • Wat jouw belangrijkste stijl is wanneer je onder druk komt te staan
  • Met welk soort mensen je moeite hebt
  • Welke interacties er zijn tussen jou en belangrijke anderen zoals je partner, familieleden en collega’s

Met een opstelling kun je je interne proces en beleving extern zichtbaar maken. Hierdoor krijg je inzicht in de processen die (onbewust) spelen. Het onbewuste beeld wordt zichtbaar waardoor de informatie in het bewustzijn komt. Wanneer we ergens bewust van zijn, ontstaat er vrijheid om een keuze te maken. Het nieuwe beeld kan hierdoor het oude beeld vervangen.

Opstellen kan op verschillende manieren. Tijdens opstellingen in één-op-één situaties wordt gebruik gemaakt houten poppetjes of vloertegels.

Familieopstelling

Familieopstellingen helpen om inzicht te krijgen in de plek die we in onze familie innemen. Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem.

Zonder veel woorden wordt zichtbaar welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien én wat mogelijke wegen zijn om ons liefdevol los te maken uit deze verstrikkingen.

Talentopstelling

Een talentopstelling maakt inzichtelijk hoe jouw talenten zich verhouden ten opzichte van een doel dat je wilt bereiken. Het is een manier om de verhouding tussen jouw ambitie en je unieke kwaliteiten te verwezenlijken. Met een talentopstelling breng je jouw talent in kaart: Waar ben je nu? Waar wil je naar toe? Hoe kom je daar met de talenten die je in huis hebt?

Het ruimtelijk positioneren van je talent brengt de onderlinge dynamiek van je talenten in beeld en het helpt je om voor jezelf een passende positie te vinden waarin je met jouw talenten volledige in je kracht staat ten opzichte van het doel dat je wilt bereiken.

Zelf de regie in handen: KrachtVol in Opleidingen biedt ook opleidingen aan waar opstellingen een onderdeel van uitmaken. Neem gerust een kijkje op de website www.krachtvolinopleidingen.nl

NLP is een communicatiemodel dat ons op een praktische manier duidelijk maakt dat ons gedrag bepaald wordt door overtuigingen, voorgeprogrammeerde stappen en onbewuste reacties. NLP biedt technieken om op een snelle manier veranderingen bij jezelf en anderen te bewerkstelligen.

 

De kracht van NLP ligt, naast het in kaart brengen van iemands uniek ideaal of doel, vooral in het bereiken van dit doel door het mogelijk maken van veranderingen in vele aspecten van je leven.

Reiki betekent ‘universele levenskracht’. Reiki is een healingstechniek die gebaseerd is op het kanaliseren van spirituele energie. Het is een eenvoudige en effectieve behandelingsmethode, waarbij met handoplegging gewerkt wordt. De Reiki-energie heelt de totale mens en werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak.

Reiki werkt allesomvattend. Een Reiki sessie behandelt lichaam, geest en ziel en streeft ernaar om al deze aspecten in harmonieus evenwicht te brengen. Alles bestaat uit energie met een bepaalde frequentie (trillingsgetal), wij mensen ook. Hoe hoger onze trillingsfrequentie is, hoe gelukkiger en gezonder we in het leven staan. Reiki heeft een uiterst krachtige trillingskracht en heeft van hieruit een helend effect op ons systeem. Het vult energie aan en verhoogt onze trillingsfrequentie.

Hierdoor krijg je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, durf je beter voor jezelf op te komen, krijg je meer rust in je hoofd en ben je meer ontspannen en in balans.

Zelf de regie in handen: KrachtVol in Opleidingen biedt ook Reiki opleidingen. Neem gerust een kijkje op de website www.krachtvolinopleidingen.nl

Voor datgene wat we niet willen zien, sluiten we onze ogen of kijken wij weg. Voor datgene wat wij niet willen horen, sluiten wij onze oren. Maar dat wat we niet willen voelen, stoppen we weg ….. in ons onbewuste.

 

Inmiddels weten we dat alles wat we wegstoppen in ons onbewuste niet verdwenen is of inactief blijft. Je kunt het onbewuste zien als een ladekast, waarin trauma’s worden opgeslagen. Als de kast vol is, geeft het onbewuste signalen af aan het bewuste (middels herhaling). Deze signalen kunnen terugkerende gedachten zijn, emoties of lichamelijke impulsen. Kenmerkend is dat deze signalen niet zo maar ophouden. Ze presenteren zich in herhaling zolang we niet willen luisteren.

Emo-mindfulness is een methode die is ontwikkeld door Drs. N.J. Zimmermann en het onbewuste uit om dat wat samenhangt met dit probleem toe te laten zodat er emotionele rust omtstaat. De ladekast wordt als het ware opgeruimd en ontdaan van de dingen die we niet meer nodig hebben.

KrachtVol in Bedrijf kent een integrale aanpak, vanuit een holistische visie. De mens wordt in zijn totaliteit bezien. Om het evenwicht te herstellen en vitaliteit te bevorderen kan het in sommige gevallen nodig zijn om natuurlijke ondersteuning te bieden aan het lichaam. Hierbij kun je denken aan o.a. emotionele middelen, vitaminen en mineralen, celzout therapie, drainage en homeopathie.

Wil je meer weten over de werkwijze en de verschillende methoden, neem dan gerust contact met mij op. 
Stuur me een bericht via info@krachtvolinpraktijk.nl  of bel/whatsapp me op: 06-21823810.

"Bij KrachtVol komen expertise en passie samen."

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te bezoeken, ga je akkoord met het gebruik ervan.